Home » Новини » Мтел внедряват дистанционно отчитане на комунални услуги

Мтел внедряват дистанционно отчитане на комунални услуги

3 251 прочита

 

Абонатите на Мтел ще могат да дистанционно да следят сметките за ток, вода, парно и др. комунални услуги. това ще бъде възможно благодарение на системата FlexNet. Тя се реализира от оператора в партньорство с американската компания Sensus и техните представители в България „Акварор“ ООД. „М-Тел“ е първият, който внедрява подобна система в Европа.

Масовото внедряване на системата за интелигентно измерване и управление на комунални услуги FlexNet ще допринесе за взаимното доверие между потребителите и фирмите за комунални услуги. Тя позволява не само дистанционно отчитане, но и контрол върху цялата мрежа на доставчика. Използването на FlexNet ще повиши прозрачността при съставянето на месечните сметки на крайните потребители, ще намали възможността за грешки и злоупотреби при отчитането, а проблемът с осигуряването на достъп до измервателните устройства ще отпадне.

В бъдеще, след успешно реализиране на проекта, крайните клиенти ще могат да се възползват индивидуално от услугата. Те ще могат да поръчат инсталиране на новите устройства в техния дом без да са зависими от съседите си.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 57 = 66