Home » Новини » Vivacom даде на съд БНТ за над 8 милиона лева!

Vivacom даде на съд БНТ за над 8 милиона лева!

3 706 прочита

Виваком внесе в съда иск срещу Българската национална телевизия. Защо? Разбира се, заради пари…много пари!

От август 2009 до днес държавната медия е натрупала към оператора дълг в размер на 8,2 млн. лв.Сумата е натрупана за за пренос и разпространение на сигнала на телевизията в цялата страна. 

БНТ не е предоставила погасителен план за дълговете си до 9 април, каквато била първоначалната договорка, затова Виваком предприема съдебен иск. Делото има за цел да започне процедура по изплащане на дълга, който националната телевизия е натрупала към оператора.

Към момента всички телевизии, излъчващи национална програма, заплащат по единна ценова листа и ползват идентична отстъпка за радиоразпръскване в цялата страна. Цената се калкулира на база час излъчена мощност и зависи от това какъв капацитет ползва съответният ефир в момента. Капацитетът, който обществената телевизия ползва в изградена мрежа, покрива повече от 98% от населението и се състои от над 600 обекта в цялата страна.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Vivacom даде на съд БНТ за над 8 милиона лева!

  1. Pingback: Tweets that mention Vivacom даде на съд БНТ за над 8 милиона лева!: Виваком внесе в съда иск срещу Българската национална телевизия. З... -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

31 − = 22