Home » Марки » SonyEricsson » Sony Ericsson отчетоха печалба след две години на загуби

Sony Ericsson отчетоха печалба след две години на загуби

6 160 прочита

 

Sony Ericsson отчетоха печалба в края на първото тримесечие на тази година, след повече от две години, в които компанията работеше на загуби. Явно сериозните и проточили се във времето промени дават своите положителни резултати.

Sony Ericsson отчитат 21 милиона евро печалба, което не може да бъде наречено сериозна сума, но предвид прогнозите за загуби в размер на 128 милиона евро може да се нарече сериозен успех. Средната продажна цена на устройствата също се е покачила – от 120 до 134 евро. Това обаче не може да се тълкува като обръщане гръб на средния клас телефони, дори напротив и доказателство за това са на скоро анонсираните модели Sony Ericsson Spiro и Zylo.

Спрямо същият период предходната година от Ericsson са продали 4 милиона слушалки по-малко, а пазарният дял се е свил от 5 на 4%. Дали сегашните постижения са кратковременен успех или тенденция ще може да се каже след края на второто тримесечие, а до тогава ще следим следващите стъпки на компанията за излизане от кризата, в която се намират.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Sony Ericsson отчетоха печалба след две години на загуби

  1. Pingback: Tweets that mention Sony Ericsson отчетоха печалба след две години на загуби | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 1