Home » Новини » Palm се продава, HTC и Lenovo със сериозни амбиции?!

Palm се продава, HTC и Lenovo със сериозни амбиции?!

2 969 прочита

От около седмица страни неща се случват около Palm. След спад в стойността на акциите, при това за последната година нещо странно се случи – само в рамките на няколко дни започват да се покачват. Причината е в разпространилият се слух, че от Lenovo възнамеряват на инвестират и подкрепят компанията в трудния момент.

Само два дни по-късно се промъкна информация от китайски икономически източник за намерения и интереси на HTC към Palm, което дори и за неинтересуващите се от икономика ще е логично и ясно до какво води – разбира се, до нов ръст в стойността на акциите на компанията. Ако трябва да съм конкретен става дума за 33%.

Според информация изнесена от агенция Bloomberg Palm официално се продава, а HTC и Lenovo проявяват сериозен интерес към възможността. Palm се превръщат в подобна апетитна хапка не само поради факта, че са сред първите на пазара за смартфони, а и поради набора от патенти и разработки, които притежават.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + 6 =