Home » Марки » Apple » Opera Mini получи одобрение за iPhone

Opera Mini получи одобрение за iPhone

4 132 прочита

 

Последната седмица много шум се вдигна и много се изписа по спора и възмущението, което промяната в условията за разработчици на iPhone приложения предизвика. Всичко тръгна от от промяна в точка от общите условия, която практически ограничаваше ползването на комбинация от програмни езици или препратки към тях. Промяната беше окачествена като опит от страна на Apple да наложи контрол над разработчиците и тяхната свобода.

Докато течеше цялата полемика около това правилно или не е всичко случило се, най-изненадващо Opera Mini получи одобрение за iPhone при това само 20 дни след подаването и за одобрение! Впечатление прави добрата работа на браузера, както и бързото зареждане на страниците. Адаптирането на страниците към дисплея е също толкова добро и не бави прегледа на самия адрес.

Лекотата на ползване е наистина осезаема при ползване на повече от една страница – отварянето на нов „таб“ става с едно докосване, а превключването между тях не блокира работата на експлорера. Преминаването от един към друг таб е баз забавяния, което не винаги може да бъде видяно и при компютър. Но вместо да ви преразказвам по-добре да видите демото заснето от теста на Crunch Mobile.

Определено се наблюдават някой бъгове, но все пак това е първоначалната версия на софтуера и е логично да очакваме ъпдейт съвсем скоро. При тест на скоростта при 3G или WiFi свързаност показва аналогични резултати при сравнение с Safari – Opera Mini определено зарежда страниците по-бързо.

След всичко казано до тук бих могъл на кратко да обобщя всичко до тук с нещо просто, но понякога забравяно – няма вечни врагове, има вечни интереси. А потребителите? Ами остава да разчитат, че скоро ще се появи и първи ъпдейт, с който да се изчистят бъговете…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

One Response to Opera Mini получи одобрение за iPhone

  1. Pingback: Tweets that mention Opera Mini получи одобрение за iPhone | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

38 + = 47