Home » Новини » Microsoft представиха собствени модели телефони – Kin 1 и Kin 2

Microsoft представиха собствени модели телефони – Kin 1 и Kin 2

5 262 прочита

 

Днес Microsoft представиха първите си модели телефони, които до момента се обединяваха под името Project Pink. Телефоните са произведени от Sharp и ще се появат на пазара по името Kin 1 и Kin 2. И двата модела са насочени към феновете на социалните мрежи. Разликите?

Kin 1 с формата на корпуса си напомня дизайна на Palm, с корпус слайд с потретна QWERTY клавиатура и 5 мегапиксела камера с автофокус и светкавица. Сред останалите параметри на модела са 4GB вградена памет, GPS приемник, FM радио, Wi-Fi и акселерометър.

Kin 2  е със страничен слайдер QWERTY клавиатура. Модела е с 3,4 инчов дисплей за разлика от този на Kin 1, който е 2,6 инча. Камерата е 8 мегапиксела с автофокус, Lumi LED светкавица и възможност за видео запис при 720p. Към останалите характеристики на модела могат да се добавят 8GB вградена памет, GPS приемник, FM радио, Wi-Fi и акселерометър.

И двата модела разполагат с много от възможностите на Windows Mobile 7, а интерфейса е базиран на Silverlight. Въпреки очевидните сходства с операционната система на Microsoft, то те не позволяват инсталацията на допълнителни приложения.

Работата и боравенето с Kin 1 и Kin 2 е фокусирано върху две основни функции – The Loop и The Spot. The Loop е трипрозоречен основен екран – в единият прозорец са поместени социалните мрежи, както и обновленията, на втория са контактите, а на третия са браузера и достъпа до телефона. Към момента поддържани са обновления за Facebook, MySpace, Windows Live и Twitter.

The Spot е малко кръгче в долния край на дисплея посредством, което можете да споделите информация като снимки или видео във социалната ви медия. Всичко, което трябва да направите е да „влачите“ обекта до него, след което да изберете в коя социална мрежа да споделите информацията.

Повече за новите модели на Microsoft като снимки и видео клипове можете да видите на сайта на Kin.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

3 Responses to Microsoft представиха собствени модели телефони – Kin 1 и Kin 2

 1. Pingback: Tweets that mention Microsoft представиха собствени модели телефони – Kin 1 и Kin 2 | Mobile Reviews -- Topsy.com

 2. климатик

  13/04/2010 at 12:16

  Никак не ми харесват.. нито като дизайн, нито като OS като нищо…

  GD Star Rating
  a WordPress rating system
  GD Star Rating
  a WordPress rating system
 3. Boris

  13/04/2010 at 23:18

  Ако трябва да съм откровен ми приличат на сапунерки, но има и нещо свежо в тях…Предполагам на тинейджърите ще им допаднат, разбира се силно зависи и от крайната цена…

  GD Star Rating
  a WordPress rating system
  GD Star Rating
  a WordPress rating system

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

25 − 23 =