Home » Новини » MeeGo – слухове, догатки и първи код достъпен за изтегляне…

MeeGo – слухове, догатки и първи код достъпен за изтегляне…

3 646 прочита

MeeGo е резултат от сливането на Maemo 6 и Moblin 2.2. Преди броени дни бе пуснат за изтегляне първия код на новата операционна система – MeeGo. Софтуера е предназначени главно за автори на софтуер, за да могат да започнат работа за развитието на платформата. Въпреки всичко това остават въпроси и съмнения породени от действията на Nokia и Intel, които създават впечатление на крайно безотговорни. От една страна зарязвайки Moblin, а от друга не поемайки инициатива относно развитието на Maemo. Сега, след сливането и раждането на MeeGo, не се ангажират с проследяване развитието на операционната система, нещо което Google имат като ангажимент към Android OS.

Определено репутацията на Nokia страда след някой грешни стъпки с модели от високия клас като N97, Navigator и др. Сякаш компанията се е вкопчила в Symbian и се страхува да не загуби пари от инвестиция в нова система или поради намаляла популярност на вече интегрирана.

В същото време Microsoft не спират да наливат пари, инвестирайки в иновация, подобрение или поне полагат усилия за това – доказват го новините около Windows Mobile 7. Apple не остават по-назад – предстои пускане на 4-та версия на iPhone софтуера, на пазара е факт таблета iPad. Дори Гугъл след грешни стъпки в създаването и маркетинга на собствения си модел Nexus One влагат сериозни усилия в интеграцията на Android в различни типове и марки устройства.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to MeeGo – слухове, догатки и първи код достъпен за изтегляне…

  1. Pingback: Tweets that mention MeeGo – слухове, догатки и първи код достъпен за изтегляне… | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

72 + = 81