Home » Новини » Mancelord Limited купи от Vivacom 50% от НУРТС

Mancelord Limited купи от Vivacom 50% от НУРТС

2 972 прочита

Консултант на VIVACOM по сделката е международната инвестиционна банка Lazard. След подписване на споразумение за продажба на 50% от Националното управление „Радио и телевизионни станции“ (НУРТС), VIVACOM (Българска телекомуникационна компания АД) внесе документите по сделката за одобрение в Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Според изискванията на Европейския съюз всички държави членки трябва да прекратят напълно аналоговото телевизионно излъчване до края на 2012 г. България също е поела ангажимент да спази този срок. За да може това да се случи е необходимо изграждането на инфраструктура, която да направи излъчването чрез новата технология възможно.

НУРТС е водещ доставчик на услуги за радио и телевизионно излъчване през уникалната си мрежа от над 800 стратегически разположени обекта, обхващащи почти 100% от българската територия. От 2006 г. насам компанията развива в София експериментална мрежа за наземно цифрово радиоразпръскване по стандарта DVB-T. До момента НУРТС представляваше подразделение в рамките на групата на VIVACOM. След получаване на одобрения от КРС и Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), НУРТС ще стане част от джойнт венчъра, в който VIVACOM ще има 50 процента.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 2 = 5