Home » Новини » M-Teл стартира на 3 май конкурсът за приложения за Android

M-Teл стартира на 3 май конкурсът за приложения за Android

3 638 прочита

Мтел обявиха избраната за начало на конкурса за приложения за Android. Състезанието ще стартира на 3 май и ще продължи до 20 юни 2010 г., когато 15-те номинирани участника ще представят своите приложения пред публиката и пред шестчленното жури. Журито ще определи петимата финалисти, взимайки предвид получената междинна оценка и оценката от представянето на приложението.

Идеята на оператора е по този начин да се стимулират родните програмисти да създадат приложения, които са насочени към българския пазар. Кандидатите могат да заявят своето желание за участие на специалния сайт на конкурса www.mtel.bg/appfactory, попълвайки регистрационна форма. Необходимо е тя да съдържа освен данните на съответния участник, и кратко описание на приложението, което разработчика планира да реализира.

След регистрацията, участниците вече ще имат възможност да разработят своето приложение, съобразявайки се с определени условия, публикувани на сайта на конкурса, да го подадат към Мобилтел чрез приложената форма и да го публикуват в Android Market.

Шестчленно жури, съставено от експерти на М-Тел и на HTC, както и от журналисти с интереси в областта, ще провери изпълнението на изискванията и ще оцени приложенията. Критериите за оценка ще се определят от :

  •  Локален характер;
  • Леснота на използване;
  • Иновативност;
  • Може да бъде намерено в Android Market по зададени ключови думи;
  • Попада в една от категориите – Организиране на ежедневието, Социални мрежи, Информационни услуги.

Регистрационната такса от 25 долара, която трябва да се плати за публикуване на приложението в Android Market, ще им бъде възстановена от „М-Тел“. В допълнение към тези награди, за финалистите ще има и парични премии на обща стойност 30 000 лева. Победителят в конкурса пък ще получи голямата награда от 20 000 лева.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to M-Teл стартира на 3 май конкурсът за приложения за Android

  1. Pingback: Tweets that mention M-Teл стартира на 3 май конкурсът за приложения за Android | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

69 − 64 =