Home » Марки » Apple » iPhone » iPhone OS 4.0 с поддръжка на мултитаскинг?

iPhone OS 4.0 с поддръжка на мултитаскинг?

4 515 прочита

На лице са всички индикации, че iPhone OS 4.0 ще поддържа мултитаскинг. Ако това наистина се потвърди, то потребителите, включително и тези сдобили се с новият iPad, ще имат възможност да работят с няколко приложения едновременно на своите устройства.

Към момента обаче тази опция може да се използва само за приложенията на Apple. Останалите разработени от други компании и разработчици не са облагодетелствани от тези привилегии. Според слуховете работата с няколко приложения ще е повече от лесна – с двойно докосване до дисплея ще извежда всички активни приложения, а след избора на едно то ще излиза на преден план, скривайки останалите във фонов режим.

Ако смятате, че причината всичко това да не е предоставено на потребителите до момента е хардуерна, то определено сте сгрешили. Всъщност виновника за това е самата компания, а съображенията за наложеното ограничение е, че при повече активни програми се консумира повече енергия от устройството, а от друга страна се забавя и работата му. Нормално и логично е да се допуска, че скоро от Apple ще вдигнат ветото си, най-малкото поради сериозната конкуренция в лицето на Android.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

26 + = 32