Home » Марки » HTC » HTC се отказва от Palm, Lenovo остават основен кандидат за покупка

HTC се отказва от Palm, Lenovo остават основен кандидат за покупка

5 143 прочита

 

Според информация изнесена от агенция Bloomberg Palm официално се продава, а HTC и Lenovo проявяват сериозен интерес към възможността. Palm се превръщат в подобна апетитна хапка не само поради факта, че са сред първите на пазара за смартфони, а и поради набора от патенти и разработки, които притежават.

Явно обаче нещо се е променило тези дни. Според информация на агенция Ройтерс от HTC са поискали документация от Palm за да се запознаят със състоянието на компанията. Явно точно това е причината да преразгледат желанието си за покупка. Остава друг въпрос – колко страшно трябва да е положението при Palm за да се стигне до подобно решение? Все пак основния актив на компанията са многоброините и лицензи и патенти над интелектуални разработки в сферата на мобилните комуникации. Най-малкото това е доста солиден аргумент в полза на придобиването.

Какво ли ще е другото, което от HTC са открили за да се откажат от подобна опция да си осигурят сигурност при нови искове от страна на Apple за нарушаване на авторски права и патенти?

Сега основен кандидат за компанията остава Lenovo. Дали и тях нещо няма да ги накара да променят решението си и размислят?

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to HTC се отказва от Palm, Lenovo остават основен кандидат за покупка

  1. Pingback: Tweets that mention HTC се отказва от Palm, Lenovo остават основен кандидат за покупка | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

34 − = 26