Home » Новини » HP купи Palm за $1,2 млрд

HP купи Palm за $1,2 млрд

3 885 прочита

 

Сделката е факт и определено не е сред очакваните. За фаворит в покупката се смяташе Lenovo, след като от напреварата се оттеглиха HTC. Причина бяха финансови резултати и състояние на Palm, което отказа от сделка HTC. Трудно е да се определи дали цената е добра или имайки предвид, че октомври 2009 акциите на компанията се търгуваха по $17.46, а при платената сума от $1,2млрд това прави около $5.70 за акция.

От компанията твърдят, че нямат намерение да се отказват от webOS, а дори напротив, възнамеряват да продължат развитието и. HP може и да не се целят в пазара на смартфони със сделката и е логично да се допусне, че скритата идея е да могат да се конкурират със Apple и техния таблет.

От друга страна дори и да се откажат от операционната система на Palm, то HP няма да загубят нищо, тъй като ще са собственици на нещо много по-ценно – каталога с патенти на Palm…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to HP купи Palm за $1,2 млрд

  1. Pingback: Tweets that mention HP купи Palm за $1,2 млрд:   Сделката е факт и определено не е сред очакваните. За фаворит в покупката се смят... -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

29 − = 28