Home » Марки » Apple » Apple обявиха: iPhone OS 4 ще има мултитаскинг!

Apple обявиха: iPhone OS 4 ще има мултитаскинг!

5 522 прочита

Само 10 месеца след като Apple пуснаха  iPhone OS 3, а с нея потребителите получиха функции като copy/paste, MMS и още няколко. Това беше до днес!

Преди малко на специално организираното събитие за целта Apple обявиха седем нови функционалности. Най-очакваната сред всички обаче е мултитаскинга или иначе казано възможността да се работи с няколко приложения едновременно. Опцията обаче ще е достъпна само за потребителите на  iPhone 3GS и  iPod touch 3G. Поради хардуерни ограничения новата функционалност няма да може да се ползва от потребителите на iPhone 3G. Освен всичко казано до тук, iPhone OS 4 ще ни радва с поддръжка на bluetooth клавиатура, 5x дигитално приближение, проверка на правописа и iPod изход.

Към плюсовете се добавят и папките за приложения, в които можете да поставите или групирате инсталираните програми на своя iPhone. Мейл клиента вече не е добро пожелание, а дори ще работи с повече от един акаунт. Ако това ви се струва малко, то искам да ви кажа, че списъка продължава! Нека преди това спрем за момент за да можете да добиете представа за всичко казано до тук от видеото по-долу:

Game Center – също като Xbox Live само, че за игри на iPhone. Явно от Apple са решили да детронират Microsoft от върха. Идеята зад този център за игри е да бъде създадена вид общност по подобие на XBox Live. Подобно на iPad, новата iPhone OS 4 ще предложи iBook за безжична синхронизация между платформите.

Към момента от Apple ще предоставят опцията за мултитаскинг за седем приложения, а сред интересните са : VoIP разговори, музика, Skype и навигация. Какво всъщност означава това за потребителя? Просто е! Няма да ви се налага да излизате от GPS приложението си, ако ви се наложи да проведете телефонен разговор или каквото друго ви хрумне.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Apple обявиха: iPhone OS 4 ще има мултитаскинг!

  1. Pingback: Tweets that mention Apple обявиха: iPhone OS 4 ще има мултитаскинг! | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − = 13