Home » Марки » Nokia » Финансовите резултати на Nokia са добри, но появата на Symbian^3 отложена

Финансовите резултати на Nokia са добри, но появата на Symbian^3 отложена

5 470 прочита

 

Излязоха финансовите резултати на Nokia за първото тримесечие на тази година. Определено нещата за компанията се случват по правилния начин, за което говорят и цифрите. Финландците отбелязват ръст в печалбите си, а този в продажбите на смартфони е дори 50%.

До тук с добрите вести! От Nokia съобщават, че ще се наложи отлагане в появата на новата Symbian ^3 OS при това за втори или дори трето тримесечие на тази година. Едва ли това съобщение ще зарадва почитателите на операционната система, а и на марката, тъй като мина не малко време от както видяхме нещо ново по отношение на Symbian.

Нека се върнем на финансовите резултати. Отбелязания приход е 9.52 милиарда евро, което е с 3% повече спрямо същия период преди година. Оперативната печалба е 488 милиона евро, което е доста над 55 милиона евро постигнати през първото тримесечие на 2009-та.

Продажбите на смартфони са се увеличили почти двойно, но от друга страна средната цена е паднала с 35 евро до 155. Компанията е продала 107.8 милиона слушалки, което е с 16% повече от миналата година.

Видно е, че Nokia се справят добре финансово, остава да се надяваме, че забавянето на Symbian^3 няма да е твърдо голямо, което може да им изиграе лоша шега. Все пак не са единствените на пазара, а конкуренцията за вниманието на потребителите става все по-сериозна.

Подробности от отчета можете да прочетете тук.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Финансовите резултати на Nokia са добри, но появата на Symbian^3 отложена

  1. Pingback: Tweets that mention Финансовите резултати на Nokia са добри, но появата на Symbian^3 отложена:   Излязоха финансовите резултати на... -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − = 11