Home » Новини » Става ясно защо Nokia купиха Novarra

Става ясно защо Nokia купиха Novarra

5 321 прочита

 

Novarra е компания, която разработва технологии за мобилно сърфиране. Преди време тя бе придобита от Nokia. По думите на финландците целта на покупката била и е, да се подобри качеството на работа на техният браузер. От появило се видео става ясно и как възнамеряват това да бъде постигнато.


Както се вижда от видеото демонстрацията е направена с HTC Magic (T-Mobile My Touch). При аналогичен браузер, този на Android, модела в дясно е свързан към сървърите на Novarra, което е причината за по-бързото зареждане на страниците. Ситуацията е аналогична на принципа на работа на Opera Mini – информацията преминавайки през сървърите на Novarra бива компресирана, което спомага за по-високата скорост.

Удобството за потребителя е, че за да сърфира по-бързо от мобилния си телефон няма да се налага да ползвате отделен браузер като Opera Mini.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Става ясно защо Nokia купиха Novarra

  1. Pingback: Tweets that mention Става ясно защо Nokia купиха Novarra | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

74 − 65 =