Home » Марки » Apple » Полиция претърсва дома на автора на статията за iPhone 4G

Полиция претърсва дома на автора на статията за iPhone 4G

5 552 прочита

 

Драмата около намерения прототип на iPhone 4G в последствие откупен от сайта Gizmodo продължава. След като Apple изиска, устройството им бе върнато. Въпреки това компанията е пуснала жалба в полицията и последвал обиск на дома на автора на статията – Джейсън Чен.

Докато Чен е бил на вечеря със съпругата си полицията разбила дома му и нахлула за обиск, по-голямата част от който се провел в отсъствието на блогъра. Малко по-късно Джейсън е бил обискиран при прибирането си, а претърсването на къщата му завършило с изземване на 4 компютъра, два сървъра, iPad и други устройства, които полицията ще използва, за да открие данни за човека, който е намерил прототипа на iPhone 4G и след това го е продал на Gizmodo за 5000 долара.

В Gizmodo  публикувано писмо от юредическия съветник на сайта, в което се казва, че обиска е незаконен според калифорнииските закони. Според законовите уредби Джейсън Чен, като всеки друг журналист има правото да не разкрива източниците си, а закона го закриля в това отношение.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Полиция претърсва дома на автора на статията за iPhone 4G

  1. Pingback: Tweets that mention Полиция претърсва дома на автора на статията за iPhone 4G | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

87 + = 89