Home » Новини » Навигацията Google Maps вече и в Англия

Навигацията Google Maps вече и в Англия

6 719 прочита

 

Преди по-малко от година Гугъл пуснаха навигацията си Google Maps безплатно. С това предизвикаха почти криза на пазара на навигационен софтуер и доста от лидерите в областта като Garmin, TomTom отбелязаха спад в продажбите.

До момента навигацията „завой-по-завой“ Google Maps бе достъпна само за потребителите от САЩ. Всичко това до днес! Днес британските потребители на Nexus One и HTC Desire вече могат да инсталират нова версия на Google Maps (4.1.1 бета), която активира безплатната навигация с глас. Към момента приложението е съвместимо с Android 1.6 и по-високите версии на операционната система. Явно от Гугъл са насочили усилията си в насока разширяване на страните, в които може да бъде ползвана услугата. До някъде за това „вина“ може да имат и Nokia, които определено имат амбицията да са в конкуренция ползвайки за това собствената си разработка – Nokia Maps.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Навигацията Google Maps вече и в Англия

  1. Pingback: Tweets that mention Навигацията Google Maps вече и в Англия:   Преди по-малко от година Гугъл пуснаха навигацията си Google Maps б... -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

65 − = 58