Home » Любопитно » SMS? Не, благодаря! Не е така безопасно…

SMS? Не, благодаря! Не е така безопасно…

5 109 прочита

Винаги съм се шегувал, че от писане на смс-и тийнейджърите ще си докарат артрит на палците, но да ви кажа никога не съм допускал колко сериозни проблеми могат да бъдат причинени от навика да пускаме съобщения…От една страна писането на текстови съобщения е мания, която определено води до пристрастяване. Няма друга логична причина още повече, когато можеш да кажеш повече неща в разговор и за това да платиш по-ниска цена.

Оказва се обаче, че освен пристрастяването и евентуалните финансови проблеми от месечната сметка прекаленото писане може да ви докара и здравословни проблеми. Точно това сполетяло Ани Левитц, която е на 16 години и е изпращала по повече от 100 съобщения на ден, в резултат на което се предполага, че е развила невропатия на китките. Синдромът се появява при хора, които извършват продължително време еднообразни движения. След като й поставили диагноза, Ани Левиц вече пише два пъти по-малко SMS, което е около 2000 на месец, вместо 4000. Също така носи протектори и лечението й все пак ще включва и оперативна намеса. Най-хубавото в цялата история е, че тя няма съмнения, че ще се оправи, и освен това смята, че ключът към подобрението се крие в iPhone, тъй като при писането със софтуерна клавиатура не се изисква натискане на хардуерни бутони.

И ако все още ви се струва невероятно ето още малко статистика по темата. Цифрите касаят проучване и следене трафика в САЩ. По данни на CTIA през 2009 г. мобилните потребители в Щатите са изпратили 1,5 трилиона текстови съобщения. Това прави по 5 милиарда съобщения на ден. През втората половина на 2009 г. мобилните потребители отвъд океана са прекарали 1,12 трилиона минути в разговори, което е по 6,1 милиарда на ден.

Идеята за тази статия от тук

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

One Response to SMS? Не, благодаря! Не е така безопасно…

  1. Pingback: Tweets that mention SMS? Не, благодаря! Не е така безопасно… | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + 1 =