Home » Марки » Samsung » Samsung Galaxy S изненадва с три пъти по-бърз графичен процесор

Samsung Galaxy S изненадва с три пъти по-бърз графичен процесор

5 323 прочита

 

Процесорът с тактова честота 1GHz в Samsung Galaxy S е в състояние да обработи 90 милиона триъгълника в секунда, което е три пъти по-бързо от всеки друг смартфон. Разбира се, последвала е проверка на твърдението и резултатите са изненадващи. Samsung Galaxy S наистина има най-бързия процесор, който в момента присъства в смартфон, и той е собствена разработка.

В основата му е новият чип S5PC110 на Samsung, който използва ядро ARM Cortex-A8 и графичен процесор PowerVR SGX540. Ядрото носи кодовото име Hummingbird и е проектирано от Intrinsity, които твърдят, че то наистина е най-бързото от този тип. Същият чипсет се ползва и в Samsung Wave.

За да съпоставите цифрите можете да направите сравнение с Motorola Droid, които включва TI OMAP3430 с PowerVR SGX530, което му позволява да обработи около 7 милиона триъгълника в секунда, Nexus One разчита на Qualcomm QSD8×50 с Adreno 200, което дава 22 милиона, а iPhone 3G S ползва ARM Cortex-A8 на 600 MHz с PowerVR SGX535, което осигурява 28 милиона триъгълника в секунда.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 84 = 93