Home » Марки » Apple » iPhone хакнат, а sms-ите свалени за по-малко от 20 сек!!!

iPhone хакнат, а sms-ите свалени за по-малко от 20 сек!!!

6 676 прочита

 

Двама младежи успяха за време под 20 сек да пробият защитите на iPhone и свалят информация от него. Всичко това се случи на състезанието за хакери CanSecWest Pwn2Own. Двамата успяли да свалят цялата база данни на телефона за получени, изпратени и дори изтрити смс-и.

Винченцо Йозо и Филип Вайнман използвали линк към техен сайт отворен през браузера на телефона. По този начин базата данни за смс-и била свалена за по-малко от 20 сек. Разбира се, това предизвикало срив в работата на браузера, но по думи на Вайнман са нужни малко време и усилия за да се отстрани този проблем. Е, наградата от $15 000 гарантира, че информацията за начините за осъществяване на подобни пробиви в сигурността ще отидат при Apple, които да проучат проблема и предприемат нужните действия за отстраняването им.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to iPhone хакнат, а sms-ите свалени за по-малко от 20 сек!!!

  1. Pingback: Tweets that mention iPhone хакнат, а sms-ите свалени за по-малко от 20 сек!!! | Mobile Reviews -- Topsy.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 51 = 56