Home » Новини » Cisco се оттеглят от WiMAX играта…

Cisco се оттеглят от WiMAX играта…

2 868 прочита

Рано е да се каже дали и ще има ли бъдеще WiMax технологията в световен мащаб или ще отстъпи пред LTE. Факт е, че още един от играчите на пазара за WiMax оборудване обяви своето оттегляне. Cisco са вторият от основните снабдители на инфраструктурно оборудване, който взема решение да прекрати инвестициите си в тази насока.

След като миналия месец Alcatel Lucent обявиха, че спират инвестициите си в направление WiMax технологии, то днес втори от основните играчи на пазара на доставчици на структурна техника Cisco взе същото решение. От друга страна компанията няма нито историята, нито опита на пазара на безжична техника като колегите си от Ericsson и Nokia Siemens. Въпреки това решението на Cisco е в ярък контраст с действията им от преди малко повече от 2 години, когато с покупката на Navini Networks, произвеждащи именно WiMax техника, демонстрираха явен акцент и приоритет именно в WiMax направлението.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 4 = 5