Home » Новини » China Unicom цензурира Android OS

China Unicom цензурира Android OS

2 921 прочита

 

Не знам дали сте чули, но между Google и Китай последните няколко седмици се натрупва напрежение, което се отразява вече и на сферата на мобилните комуникации. Трудно е да се каже от къде тръгна спора – дали от желанието на Китай търсачката да цензурира част от резултатите си при търсене или отказа това да бъде направено!?

В крайна сметка Google спира да цензурира резултатите от търсенията си за Китай и започва да препраща потребителите към хонконгския си портал. Това не остана без отговор – China Unicom отказват да предлагат Android OS базирани телефони, ако те ползват търсачка на Гугъл. Какви са вариантите за алтернатива не става ясно, но президентът на оператора е казал, че са готови да работят с всяка компания, която спазва китайското законодателство, каквато (компания) очевидно в момента Google не е.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 8 = 14