Home » Моите коментари » Apple съди HTC, Google също замесени

Apple съди HTC, Google също замесени

3 236 прочита

 

Определено в света на големите последните 6 месеца е много актуално да предявиш иск към  конкурентите си за нарушаване на някое твое право. Разбира се, не минава и без съответните контра дела и медийни изяви за доказване кой, какъв патент притежава и как е бил ощетен от посегателството над интелектуалните му права.

Който, каквото и да ви говори имайте предвид, че става дума за пари! В тези дела обаче не са просто пари, а ужасно много пари…

След започналите битки между Nokia, Apple, споровете за недопуснатото приложение разработено от Google на пазара на iPhone приложения сега дойде ред и на HTC…Американската компания подаде иск срещу тях за…познайте какво!? Разбира се, че за нарушаване на патентни права!

Apple обяви, че е завела дело срещу тайванците за нарушаване на повече от 20 патента, свързани с интерфейса на iPhone, архитектурата и хардуера му. Макар че Android не се споменава никъде в документа, той може да е в основата на съдебния иск, като имаме предвид силните позиции на HTC на този фронт и успешните продукти с платформата на Google.

Интересно бе колко ще отнеме на Google да реагират по случая, но не се наложи много да чакаме. Днес говорител на компанията излезе с официално становище:

„Ние не сме страна по това дело. Въпреки това, ние заставаме зад нашата операционна система, както и зад партньорите ни, които помогнаха в разработката и.“

Интересно ще бъде дали от Google ще предоставят пари и/или юридическа помощ на партньора си HTC. Както всяко съдебно дело, то и това ще отнеме месеци, ако не и години докато приключи. И всичко това, ако не се постигне извънсъдебно споразумение…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

56 + = 64