Home » Любопитно » 57% от приложенията в Android Market са безплатни

57% от приложенията в Android Market са безплатни

5 153 прочита

 

От Distimo са направили много любопитен анализ на пазара за приложения за различните операционни системи. Анализа касае съотношението на безплатните спрямо платените приложения, сравнения на средните продажни цени и общия брои приложения достъпни за потребителите в съответните онлайн магазини.

Както се вижда и от графиката Android Market разполага с внушителните 57% безплатни приложения, докато Ovi Store и Windows Marketplace са последните места по този критерии. Apple App Store предлагат 25% безплатни приложения, но от друга страна имайки предвид големия брои приложения в него, то със сигурност общият им брои превъзхожда този на останалите.

На следващата графика ясно се вижда, че най-скъпите приложения са тези в BlackBerry Store следван от Windows Marketplace. Android Market, Apple AppStore и Ovi Store делят почти една позиция в ценово отношение, докато приложенията за Palm са сред най-евтините.

И за финал последната графика говори сама по себе си, а ако цифрите са ви заинтригували, то можете да се запознаете с цялата презентация по-долу.

 

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 36 = 38