Home » Любопитно » Първия WiMAX -WiFi рутер в Европа представен от Макс Телеком

Първия WiMAX -WiFi рутер в Европа представен от Макс Телеком

4 315 прочита

Първия в Европа WiMAX – WiFi рутер джобен формат , с вградена батерия бе представен от Макс Телеком. Потребителите в България ще са първите в Европа, които ще имат възможността да изпробват качествата на устройството. Модела URoad 5000 е носител на сериозни иновации за потребителите на WiMax услуги у нас. Той дава възможност всеки абонат да разполага със собствена мобилна WiFi точка за достъп. URoad 5000 предоставя Wireless LAN връзка чрез WiMAX терминал.

Рутерът преобразува WiMAX сигнала в WiFi и всеки, който разполага с WiFi устройство или преносим компютър, може да е свързан с Интернет навсякъде. URoad 5000 е съвсем малък и удобен за пранасяне. Удобството е, че може да бъде ползват от до 10 потребителя на WiFi като компютър, лаптоп, мобилен телефон.

Най- привлекателната функция на URoad 5000 е възможността за връзка с глобалната мрежа по време на движение. Например, ако пътувате в автомобил в зона на покритието на Макс Телеком, спокойно можете да използвате времето за работа в Интернет.

Очаква се до 1 месец на пазара да бъде представен първият ноутбук с вграден WiMAX чип. Той ще бъде последван от джобни компютри и Smart Phone, които ще работят на всички световни WiMAX честоти.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

34 − 29 =