Home » Моите коментари » Българите посочили М-Тел за любимата им телеком марка! А вие гласувахте ли?!

Българите посочили М-Тел за любимата им телеком марка! А вие гласувахте ли?!

3 620 прочита

Ммм даммм! Много правилно сте прочели, и още по-правилно сте си задали и въпроса, който ми хрумна и на мен като видях това заглавие…Ако трябва да съм честен не се ограничих само до въпроса, по-скоро се увлякох малко повече…Искрено се забавлявам с прес съобщенията, които операторите с завиден спортен хъс пускат на сайтовете си. Да ви покажа всъщност текста от поредното такова преди да продължа…

„М-Тел е любимата марка за 2009 г. на българите за телекомуникационни услуги. Това показват резултатите от второто издание на класацията „Любимите марки”, организирана от списание „БГ Бизнес ревю”. Компанията печели в категория „Телекомуникации” с убедителна преднина от почти два пъти повече гласове в сравнение с конкурентните оператори.

Това е второто издание на класацията, в която единствено крайните потребители гласуват. Критерият, по който се определят марките фаворити в отделните категории, е броят клиентски гласове, които те са събрали по време на трите етапа на гласуването от 18 януари до 23 март 2010 година.“

Да им е честито на Мтел! Не мога да не се замисля, защо нямам спомен за това събитие да е било оповестено със същият патос и по времето на активно гласуване, а не чак след приключването му?! Нямам претенцията да съм светило в областта, но смятам, че при над 2ч дневно, които отделям в преглед на средно 6-8 сайта с информация относно мобилните телефони и комуникации да съм малко над средното ниво запознат. Ама и да не съм, какво от това? Все някъде щеше да го пише, ама уви! Надежда всяка тука оставете!

За Виваком нямам и съмнение, че не са сред любимците на народа, но и няма как да спечелиш любовта на тълпата с държание на окупатор, нали? Този оператор е сред списъка с добри герой на абонати, които само подписват и плащат. Потърсят ли си правата или да не дава Господ, потърсили техническо решение на проблем…Вариантите са или тотално отчаяние или успокоителни и отпуска за да дочакате мастодонта да ви забележи.

От друга страна, да се върна аз пак на Мтел, има известна логика в резултата на това гласуване – неоспорим факт е, че броят на абонатите им е най-голям. А абоната у нас, без значение дали ползва мобилен, стационарен телефон или интернет, е една особенна порода животно – той търпи, преглъща да го мачкат, правят на маймуна и унижават „Щото така си е свикнал“ и „къде да се занимавам сега да ги сменям тия?“. Не е глупав, той де – абоната, ама не го карай да чете! Над тези неща е той, ама после взима високите тоналности и реди заплахи в магазина обикновено 5 до 20 дни след подписване на договора, когато е осъзнал, че е на „такса“ за 24 месеца! И тогава сапуненият балон наречен „тИлИфона от тИлИвизора по рекламата“, не е баш това, което на него му се е искало…

Ако трябва да съм малко по-конкретен и не толкова сериозен, за мен ще е интересно да видя по кои точно критерии Мтел са успели да изпреварят така сериозно конкуренцията си. Дали обаче от оператора ще споделят тази информация?

Мтел нареждат ли се в челото на любимите ви телеком марки?

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 23 = 27