Home » Новини » Windows 7 – прекалени надежди или нов старт?!

Windows 7 – прекалени надежди или нов старт?!

2 996 прочита

 

Windows Phone 7 вече е реалност. Платформата бе представена под името Windows Phone 7 Series и определено чертае нов кърс на компанията – с по-голямо внимание на обикновените потребители вместо на бизнес клиентите. Организацията на устройството, услугите и приложенията вече се диктуват от това как хората ги използват на практика.

Windows Mobile 7 демонстрира отношението на Microsoft, което е с напълно нов подход към мобилния софтуер. Вместо разделяне на работата на много и различни приложения платформата  събира на едно място взаимносвързано съдържание, приложения и интернет, така че работата с ежедневни задачи да е по-лесна и да изисква по-малко стъпки за изпълнение.

Централно място в Windows Phone 7 Series заема потребителското съдържание, като за достъп до него осигурява впечатляващ в графично отношение потребителски интерфейс. То е групирано в отделни секции, наречени хъбове, като в телефона ще има 6 от тях. Всяка от тях обединява конкретен тип съдържание и потребителски дейности.

  • People – тук всичко е насочено към социалното преживяване и интегрира релевантно съдържание, свързано с конкретен потребител, например ъпдейти в реално време от социалните мрежи, в които членува, снимки и т.н., през него може да се публикува съдържание едновременно във Facebook и Windows Live.
  • Pictures – улеснява споделянето на снимки и видео клипове в социалните мрежи
  • Games – в тази версия на Windows Mobile 7 за първи път в мобилен телефон официално се появява интеграция с Xbox LIVE. Това включва съвместими с услугата игри, универсални класации и възможност за разглеждане на профила на даден потребител, включително неговия аватар, постижения, списък с приятели и т.н. Xbox LIVE се използва от над 23 милиона потребители на Xbox 360 в целия свят.
  • Music + Video е хъбът за мултимедийни забавления, в който са събрани най-доброто от Zune, съдържание от компютъра на потребителя, онлайн музикални услуги и FM радио.
  • Marketplace служи за осигуряване на приложения и игри
  • Productivity е хъб, даващ бърз достъп до Office Mobile, SharePoint и OneNote


Засега Microsoft се въздържа да даде ясен отговор дали WM 7 ще поддържа конкретни функции като мултитаскинг и копиране и вмъкване на информация, като обещава да разкрие допълнителни детайли при среща с автори на приложения по време на събитието MIX в средата на март.

Ще бъде ли Windows Phone 7 Series ново начало за мобилното присъствие на Microsoft?

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 48 = 56