Home » Любопитно » Nokia с ръст в продажбите от 4071%, Apple все още са лидер

Nokia с ръст в продажбите от 4071%, Apple все още са лидер

2 624 прочита

Анализаторите от Canalys пуснаха интересен доклад касаещ продажбите на тъчскрийн и смартфони по света според техният производител. Проучването е за периода на цялата 2009-та година и показва, че може би за първи път повече от половината продадени „умни“ телефони са с тъчскрийн.

Вепреки, че Apple са на пазара само с два модела на пазара, то това не им пречи да заемат челна позиция. Лидерството на iPhone е подплътено от продажби на над 25 милиона устройства за годината, с което заемат 33,1% пазарен дял.

Nokia са изненадата с ръста си от 4071% или 22 милиона броя продадени телефона. Благодарение на успеха си на пазара финландците заемат второто място в класацията. Годината е била успешна и за Samsung, въпреки че остават на почетното четвърто място след HTC.

Що се касае операционните системи там недвусмислен лидер е Symbian с продажби двойно по-големи от втория в класацията – RIM. Apple се нареждат трети, но с ръста си от 82.9% дават сериозна заявка поне за второто място през тази година.

Не бива да забравяме, че на пазара вече е и операционната система на Google – Android, която с ръста си от над 10 пъти спрямо предходната година е способна да ни изненада и нанесе промени в класирането. Интересен факт е, че единствената платформа за мобилни телефони със спад в продажбите за миналата година е Windows Mobile…

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

One Response to Nokia с ръст в продажбите от 4071%, Apple все още са лидер

  1. Pingback: Nokia с ръст в продажбите от 4071%, Apple все още са лидер | Нокия N Серии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

50 − = 40