Home » Телекоми » Промо предложения » Mtel свалиха с 50% абонамента на M-Tel HomeBox и HomeBox Unlimited

Mtel свалиха с 50% абонамента на M-Tel HomeBox и HomeBox Unlimited

2 416 прочита

М-Тел предоставя 50% отстъпка от месечната такса за домашен телефон и интернет с плановете M-Tel HomeBox и HomeBox Unlimited. За тези, които не са в течение на актуалните цени на услугата могат да се запознаят с тях от снимката по-горе.

Разбира се, промоцията важи за новите абонати, които ще заплащат половин месечна такса през първите три месеца от договора за домашен телефон и интернет. Както и допълнителни 5% отстъпка от месечната такса за целия период на абонамента.

Много малко хора подмамени от условията пропускат да прочетат едно доста важно уточнение за тарифата Unlimited, а именно :

„С цел осигуряване качеството на услугата на своите абонати, Мобилтел има право да наложи временни ограничения на максимално достижимата скорост за пренос на данни на абонати на М-Теl HOMEBOX Unlimited, при достигане на 2500 МВ обем трафик в рамките на даден период на фактуриране. Наложеното ограничение отпада с началото на следващ период на фактуриране.“

Всъщност скоростта, която така и не се споменава бива ограничавана до абсурдните 128kbps, което по каквито и да е стандарти по мое мнение е далеч от приемливата. И защото знам, че смятате посочената цифра за онази, която ще видите изписана като скорост на програмата ви за сваляне на файлове ще трябва да ви разочаровам! Всъщност торент клиентите и изобщо програмите за сваляне показват обем трансферирани данни за секунда. По-просто обяснено при скорост от 128kbps ще сваляте файлове с 16K/sec.

„Box услугите на М-Тел са с национално покритие, като предоставят едновременно фиксиран телефон и достъп до интернет за частни и бизнес клиенти.“

Факт! Задайте си въпроса колко трафик генерирате или колко ще генерирате? Важно е да сте на ясно с отговора, защото ще си спестите неприятни изненади с месечните фактури и не малко похабени нерви. Какво имам предвид? Ами вземате HomeBox, но решавате да свалите някой друг филм или по-голям файл. Посочените 5000MB се равняват на 1 DVD филм и малко или 5,5 в DivX…След това? Ами 0,10лв за всеки мегабайт трафик, който генерирате. На вас оставям да сметнете колко ли би ви струвал 6-тият филм от 700MB…

Услугите са предвидени за частни и бизнес клиенти. Последните обаче винаги трябва да имат едно на ум, тъй като въпреки фиксирания телефон, който получават няма да могат да ползват факс услуги. Това е подробност, която едва ли някой ще ви спомене в офис на оператора или дилърската мрежа (не съм много сигурен, че всички знаят този факт…). Ако трябва да съм максимално честен – каквото и да ви обещаят, кажат или уверят по темата има ли факс или колко скоро ще може да се ползва услугата, по-добре не се връзвайте! В противен случай рискувате да се окажете с договор за 24 месеца за услуга, която няма да ви е много от полза.

Е, това е от мен по темата Mtel HomeBox и HomeBox Unlimited, но пък би ми било интересно да видя и вашите мнения за услугата, ако ползвате такава.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

29 − 20 =