Home » Марки » Apple » iPhone губят позиции на пазара

iPhone губят позиции на пазара

3 790 прочита

Учудващо имайки предвид доклада на компанията за предходното тримесечие, то в последното от iPhone отчитат загуби на пазарен дял. И всичко това при условие, че броят продадени устройства е по-висок!

Въпреки че през последното тримесечие на миналата година Apple е успял да продаде 8.7 милиона броя iPhone (с 18% повече спрямо предходното тримесечие), пазарният дял на компанията при смартфоните е спаднал до 16.6% от 18.1% през третото тримесечие.

Според ABI Research, положението на Apple напомня това на Motorola и модела RAZR. Емблематичното устройство беше пуснато през 2004 година, като веднага стана бестселър, но за две години в които външният му вид не беше променен, популярността му спадна.

В същото време пазара на смартфоните е нараснал с 26%. Последно спад в пазарния дял на iPhone е бил регистриран през последното тримесечие на 2008 г. По всичко личи, че няма вариант да продължават да лежат на стари лаври и е нужна промяна. Дали обаче от Apple са разбрали посланието на пазара ще стане ясно още при първият доклад за тази година…

Източник

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

60 − = 57