Home » Марки » Apple » iPhone губят позиции на пазара

iPhone губят позиции на пазара

2 536 прочита

Учудващо имайки предвид доклада на компанията за предходното тримесечие, то в последното от iPhone отчитат загуби на пазарен дял. И всичко това при условие, че броят продадени устройства е по-висок!

Въпреки че през последното тримесечие на миналата година Apple е успял да продаде 8.7 милиона броя iPhone (с 18% повече спрямо предходното тримесечие), пазарният дял на компанията при смартфоните е спаднал до 16.6% от 18.1% през третото тримесечие.

Според ABI Research, положението на Apple напомня това на Motorola и модела RAZR. Емблематичното устройство беше пуснато през 2004 година, като веднага стана бестселър, но за две години в които външният му вид не беше променен, популярността му спадна.

В същото време пазара на смартфоните е нараснал с 26%. Последно спад в пазарния дял на iPhone е бил регистриран през последното тримесечие на 2008 г. По всичко личи, че няма вариант да продължават да лежат на стари лаври и е нужна промяна. Дали обаче от Apple са разбрали посланието на пазара ще стане ясно още при първият доклад за тази година…

Източник

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

87 − = 77