Home » Новини » Google сочат като свой приоритет мобилните технологии

Google сочат като свой приоритет мобилните технологии

3 110 прочита

Шефа на Google Ерик Шмид подчерта, че мобилните технологии са в основата на бъдещето на компанията и затова най-добрите програмисти на Google са насочили усилията си в тази област.

Като обяви новото мото на компанията Mobile First, Ерик Шмид заяви, че мобилните телефони вече са събрали в едно три отделни области – изчислителната мощ, технологиите за връзка и възможността за работа в т.нар. „облак“. Скоростите на трансфер, които гарантират новите мобилни технологии, позволяват на телефоните да използват, без почти никакво забавяне за потребителят, отдалечени ресурси за извършване на сложни изчисления.

Подобни изчисления са свързани например с приложения ползващи или базиращи се на разпознаването на глас. Точно това беше демонстрирано от инженер на Google, който показа технологията за разпознаване на обекти Google Googles, както и нова разработка за сканиране, разпознаване и превод на текст на чужд език.

По всичко личи, че за разлика от Apple, Google няма нищо против мобилната употреба и Flash и точно това бе демонстрирано от  Ерик Ценг.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − = 12