Home » Марки » Apple » Apple продават iPad с 100% надценка?!

Apple продават iPad с 100% надценка?!

5 304 прочита

 

От iSuppli имат навика когато нов модел се появи на пазара да го разглобят на части (буквално и преносно), като правят анализ на стойността на устройството вложена във вид на компоненти. Е, и сега не пропуснали, а и как биха могли когато става дума за iPad – новият таблет на Apple?!

Оказва се, че себестойността на таблета е с 50% по-ниска от продажната му! Нещата стават все по-интересни и приятни, за Apple разбира се, колкото повече се увеличава капацитета на паметта на устройството, а какво остава когато добавим и 3G опциите?!

Длъжни сме да признаем, че цифрите, както и сами виждате от таблицата по-горе, се отнасят само до компонентите и не включват таксите платени за различни лицензи и патенти, както и заложената стойност на маркетинговата кампания. Не сте мислили, че тези пари за реклама идват просто от нищото, нали?!

Въпреки, че никоя от посочените цифри не е официално потвърдена от производителя, то цената на паметта е ясна, което не оправдава 100$ по-висока цена плащана от потребителя за нещо, което на производителя е коствало 30$ (говоря за ценовата разлика между 16GB модел и същият, но с 32GB).

Според мен каквито и да са цените на патентите, лицензите и каквото може да ви хрумне, поне аз не смятам за нормално при производствена цена $346 да се продава на пазара за $829 (модела с 3G и 64GB памет).

А вие какво мислите?

Източник

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

2 Responses to Apple продават iPad с 100% надценка?!

 1. alexander

  18/04/2010 at 20:47

  не мисля че А4 процесора струва 17 $ но иначе надценката е голяма!

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  18/04/2010 at 21:12

  Нямам претенцията да съм експерт в цените на частите – информацията е взета от посочен източник, но по мое мнение продуктите на Apple са неоправдано скъпи. Да, iPhone е с отличен дисплей, но лично на мен ми се струва неоправдано да платя толкова пари за устройство, което има толкова ограничения, а от друга страна за ползването му е нужен сериозен интернет трафик…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

32 − 29 =