Home » Марки » Nokia » Слухове за Nokia X10 – Symbian^3, QWERTY и AMOLED дисплей?

Слухове за Nokia X10 – Symbian^3, QWERTY и AMOLED дисплей?

4 151 прочита

 

Твърде хубаво за да е истина! Това бе първото, което ми хрумна когато прочетох за слуховете около Nokia X10. Според тях модела ще разполага с Symbian^3 като операционна система, QWERTY клавиатура и AMOLED дисплей.

Първият модел работещ с Symbian^3, за който се чу бе Nokia X8. За модела се говори, че ще е снабден с 12MP камера и видео при 720p. Ако обаче може изобщо да се вярва на видеото по-долу, то модела ще ни изненада с доста повече от споменатите функции.


Като начало Nokia X10 според видяното е страничен слайдер, работещ с Cortex A8 CPU и честота 600MHz. Работата е подпомогната от наличните 256MB  RAM и патет –  16GB или 32GB. Дисплея е 3.2″ AMOLED капацитивен, но не става ясна резолюцията му.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Слухове за Nokia X10 – Symbian^3, QWERTY и AMOLED дисплей?

 1. Mimo

  06/02/2012 at 20:40

  Nokia X10 ще бъде с четириядрен процесор и 15MP камераPyramid Research публикуваха доклад, според който Windows Phone ще триумфира до 2013 година. Според Electricpig.Co.Uk това е напълно възможно, и те доказват това, като ни представят продукта, който може да помогне на Microsoft дa постигне гарантиран успех.

  Въпросният нов модел на известния производител на телефони е Nokia X10. Това е първата концепция на 4G LTE смартфон след обединението с Microsoft. Nokia X10 е с невероятно бърз процесор и функции, които до този момент бяха достъпни само при DSLR фотоапаратите.

  Телефонът има стерео високоговорители и невероятен 4,5-инчов Super AMOLED дисплей поддържащ технологията Clear Black. Размерът на дисплея е впечатляващ, но не толкова, колкото неговата резолюция – 1280 x 720 пиксела. Това обаче не са всички предимства, тъй като X10 разполага с 2GHz Tegra 3 четириядрен процесор и предлага възможност за заснемане на видео във формат 1080p.

  На гърба на Nokia X10 ще намерите 15-мегапикселова камера с оптика Carl Zeiss, двойна Xenon светкавица, и възможност за поставяне на географски маркери върху снимките. В допълнение, устройството предлага 32GB вградена памет, 2GB ROM, и 2GB RAM, и ще работи както с Windows Phone, така и със Symbian, което е добър ход към задоволяването на претенциите на всички почитатели на двете компании.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 5 = 2