Home » Марки » Nokia » Слухове за Nokia X10 – Symbian^3, QWERTY и AMOLED дисплей?

Слухове за Nokia X10 – Symbian^3, QWERTY и AMOLED дисплей?

2 652 прочита

 

Твърде хубаво за да е истина! Това бе първото, което ми хрумна когато прочетох за слуховете около Nokia X10. Според тях модела ще разполага с Symbian^3 като операционна система, QWERTY клавиатура и AMOLED дисплей.

Първият модел работещ с Symbian^3, за който се чу бе Nokia X8. За модела се говори, че ще е снабден с 12MP камера и видео при 720p. Ако обаче може изобщо да се вярва на видеото по-долу, то модела ще ни изненада с доста повече от споменатите функции.


Като начало Nokia X10 според видяното е страничен слайдер, работещ с Cortex A8 CPU и честота 600MHz. Работата е подпомогната от наличните 256MB  RAM и патет –  16GB или 32GB. Дисплея е 3.2″ AMOLED капацитивен, но не става ясна резолюцията му.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

One Response to Слухове за Nokia X10 – Symbian^3, QWERTY и AMOLED дисплей?

 1. Mimo

  06/02/2012 at 20:40

  Nokia X10 ще бъде с четириядрен процесор и 15MP камераPyramid Research публикуваха доклад, според който Windows Phone ще триумфира до 2013 година. Според Electricpig.Co.Uk това е напълно възможно, и те доказват това, като ни представят продукта, който може да помогне на Microsoft дa постигне гарантиран успех.

  Въпросният нов модел на известния производител на телефони е Nokia X10. Това е първата концепция на 4G LTE смартфон след обединението с Microsoft. Nokia X10 е с невероятно бърз процесор и функции, които до този момент бяха достъпни само при DSLR фотоапаратите.

  Телефонът има стерео високоговорители и невероятен 4,5-инчов Super AMOLED дисплей поддържащ технологията Clear Black. Размерът на дисплея е впечатляващ, но не толкова, колкото неговата резолюция – 1280 x 720 пиксела. Това обаче не са всички предимства, тъй като X10 разполага с 2GHz Tegra 3 четириядрен процесор и предлага възможност за заснемане на видео във формат 1080p.

  На гърба на Nokia X10 ще намерите 15-мегапикселова камера с оптика Carl Zeiss, двойна Xenon светкавица, и възможност за поставяне на географски маркери върху снимките. В допълнение, устройството предлага 32GB вградена памет, 2GB ROM, и 2GB RAM, и ще работи както с Windows Phone, така и със Symbian, което е добър ход към задоволяването на претенциите на всички почитатели на двете компании.

  GD Star Rating
  a WordPress rating system
  GD Star Rating
  a WordPress rating system

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 1