Home » Марки » SonyEricsson » Sony Ericsson губят поредните 167 млн евро…

Sony Ericsson губят поредните 167 млн евро…

3 794 прочита

 

Явно от Sony Ericsson имат сериозни проблеми с усложнената икономическа ситуация на световните пазари, тъй като последното тримесечие на 2009-та бе всичко друго, но не и успешно за компанията. Отчетените загуби са в размер на 167 млн евро, а като се добави факта, че не е единственото през вече изминалата година, то видно е, че ситуацията не е никак розова.

Напълно очаквано празниците през декември допринесоха за ръст в продажбите до 14,5 млн и покачване на средната стойност на продадена слушалка до 120 евро. Уви и това се оказа недостатъчно! Със сигурност цифрите щяха да са и по-добри ако на пазара се бяха появили и новите модели Xperia X2 и Xperia X10, но от компанията не успяха да се справят със сроковете.

Паралелно с всичко това трябва да се добавят и преструкториранията на компанията струващи и други 150 млн евро. Очакванията са това да доведе до редуциране на разходи в размер на 800 млн евро, но това е в следващата една година. Дали обаче радостта до тогава няма да бъде помрачена?

Доклада на компанията сочи спад с 41% спрямо 2008 по отношение на доставените устройства, които са били едва 51 млн. Нетните загуби за годината са 836 млн евро! Ако ситуацията за Sony Ericsson не се промени драстично едва ли ще успеят да понесат още една такава финансова година, но пък да се надяваме, че няма да се стигне до това!

Подробности от доклада можете да прочетете тук.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

68 − = 66