Home » Новини » Quattro Wireless става собственост на Apple за $275 млн?!

Quattro Wireless става собственост на Apple за $275 млн?!

4 902 прочита

 

От компанията Apple планират да придобият компанията за реклами през мобилен Интернет Quattro Wireless за $275 млн., стана ясно на 4 януари. Към момента информацията е все още в сферата на слуховете, тъй като все още от централата на американците се въздържат от коментари.

Сделката се разглежда като стъпка към засилване на конкуренцията между Apple и Google. През ноември от Google обявиха плановете за придобиване на рекламната компания AdMob за $750 млн.

И двете фирми, занимаващи се с реклама, фокусират дейността си върху реклами, вградени в приложения или други типове мобилни реклами, които се показват на дисплеите на смартфони, като iPhone тези, използващи Android.

Да не забравяме и евентуалната поява на дългоочаквания таблет, който ще открие нови начини за разпространение на съдържание и разбира се – на реклама.

Миналата година главният изпълнителен директор на Google Ерик Шмидт се оттегли от борда на директорите на Apple поради засилващата се конкуренция между двете компании, включително при смартфоните.

Източник

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

66 + = 70