Home » Марки » LG » LG Electronics с рекордни за историята и печалби!

LG Electronics с рекордни за историята и печалби!

2 879 прочита

Последните дни е време за анализ. Някой правят това с идването на новата година, компаниите от бранша малко след обикновените хора…Нормално е – нещата опират до математика и анализ. А цифрите постигнати от LG Electronics сочат, че компанията е успяла да реализира рекорни за историята си печалби.

При обявяването на финансовите резултати от LG Electronics могат спокойно да се похвалят с успеха, който бележат. За периода на последното тримесечие от миналата година продажбите са се увеличили с 6,8% до 12,2 милиарда долара, а оперативната печалба е достигнала 382 милиона долара. За цялата изминала година продажбите са скочили с 12,5% до 43,4 милиарда долара, консолидираната оперативна печалба е достигнала 3,3 милиарда долара.

И не си мислете, че подразделението работещо в България изостава от тези тенденции! В България компанията отчита като свой основен успех 16,3% ръст на продажбите за 2009 г. При условия на икономическа криза и свит пазар по отношение на потреблението подобни цифри са сравними с геройство.

Продажбите на мобилното подразделение за последното тримесечие на 2009 г. са намалели със 7,4% за година до 3,6 милиарда долара. Приходите от мобилни телефони са 3,3 милиарда долара, което е с 5% по-малко на годишна база, като оперативната печалба е 57 милиона долара. Интересно е, че броят на продадените телефони е нараснал с 32% за година и със 7% спрямо предходното тримесечие до 33,9 милиона броя. Не е нелогично като по мое мнение причината може да бъде потърсена в появата на много модели в по-ниският ценови клас. От една страна това влияе на приходите, но пък привлича потребителският интерес.

Така за 2009 г. компанията е продала 117,9 милиона телефона при 100,7 милиона през 2008 г. Годишните продажби в подразделението за мобилни комуникации са нараснали с 13,5% до 14,2 милиарда долара, докато при телефоните ръстът в продажбите е 17,3% до 13,4 милиарда долара. През тази година компанията планира ръст от 19% на продадените телефони, като ще се фокусира върху смартфоните, съдържанието и услугите.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

56 − 50 =