Home » Марки » Apple » iPhone » Apple с рекордни печалби

Apple с рекордни печалби

5 323 прочита

 

Apple продължават победната си серия и са сред единиците не само оцелели във времена на икономическа криза, но и реализирали печалби, на които много техни конкуренти могат само да завидят.

Днес бяха обявени финансовите резултати на компанията за последното тримесечие на 2009 година. Цифрите сочат, че от компанията са постигнали внушителните приходи от 15.68 милиарда долара, които са донесли печалба от 3.38 милиарда долара.

Ръста спрямо 2008 година е сериозен – съответно 11.88 млрд долара приходи и 2.26 млрд печалби.

Основната причина за похвално добрите резултати са продажбите на 8.7 милиона броя продадени iPhone, което е двойно повече спрямо същият период от предходната година. Продажбите на iPod са спаднали с 8% до 21млн броя, но от друга страна компютрите под марката Macintosh са достигнали 3.36млн броя. Ръста тук е 33%.

Важно е да се отбележи, че маржина на марката е достигнал 40.9%, което ще рече, че реализираната от Apple печалба на похарчен долар в производство е най-висока сравнено с всички останали производители. От компанията очакват приходи за първото тримесечие на 2010-та от порядъка на 11.0 млрд до 11.4 млрд долара.

Подробности от доклада можете да прочетете тук.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

2 Responses to Apple с рекордни печалби

 1. уеб дизайн

  27/01/2010 at 11:17

  Браво! Само така и само нагоре ще пожелая на любимците ми от Apple. Сигурен съм даже че това е само началото на техния бум! 🙂

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Pingback: Nokia с ръст в продажбите от 4071%, Apple все още са лидер | Нокия N Серии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 4 =