Home » Любопитно » 3 Scandinavia пускат 84 Mbps през HSPA мрежа

3 Scandinavia пускат 84 Mbps през HSPA мрежа

5 700 прочита

 

Оператора 3 Scandinavia в сътрудничество с Ericsson стартират проект по изграждане на високоскоростен достъп интернет посредством HSPA. Така ще превърнат в реалност идеята за най-бързата 3G мрежа до момента. Крачката е доста сериозна предвид скока от сегашните 21Mbps до планираните 84Mbps.

Новината идва само месец след огласеното TeliaSonera пускане в действие на първата комерсиална LTE мрежа или с други думи – 4G. TeliaSonera става първият оператор в света, предложил на клиентите си 4G услуги, като прави това по-рано от планираното. В момента високите скорости (100 Mbps) са достъпни само в центъра на Стокхолм, а потребителите могат се възползват от тях с помощта на LTE USB модеми GT-B3710 от Samsung.

От друга страна 3 Scandinavia ще покрият с мрежата си територията на Дания и от големите градове в Швеция, а нужната техника ще бъде доставяна от Ericsson.

Въпреки, че между LTE и 84Mbps през HSPA има много разлики, между двете технологии има и една много обща черта – и двете все още не са достъпни и съвместими с никоя мобилна технология.

Източник

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

39 − 29 =