Home » Любопитно » Сагата Nokia срещу Apple продължава

Сагата Nokia срещу Apple продължава

4 885 прочита

 

Nokia започна съдебна битка срещу Apple за нарушаването на няколко патентни права преди по-малко от три месеца. Съдебният спор се превръща в сага след поредният обрат.

Като начало Nokia заведе иск срещу Apple, в който потърси правата си върху интересен по обем списък от интелектуални патенти. Според предварителните оценки стойността на обещетението, което реално може да бъде присъдено е в рамките от 200млн до 1млрд долара.

От Apple не чакаха дълго и заведоха контра иск срещу Nokia. По техни твърдения финландците са тези, които са си присвоили правата върху патентите. Забрана вноса в САЩ на продукти на Apple поискаха от Nokia в отговор на контраатаката на американският производител.

Както сами виждате битката влиза в своят разгар. На мен все повече ми заприличва на латино сага. И за да бъдат допълнени финалните щрихи на дневен ред идва и отговора на Apple – на страниците на сайта на Световната Търговска Комисия е публикувано оплакването внесено от тях. Apple настояват да бъде наложена забрана на вноса на продукти на Nokia на територията на САЩ. Подробности от аргументите и причините за това все още не са ясни, но едва ли ще се наложи да чакаме твърде дълго за да ги научим.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Сагата Nokia срещу Apple продължава

  1. Pingback: Apple продават iPad с 100% надценка?! | Нокия N Серии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 30 = 32