Home » Любопитно » Сагата Nokia срещу Apple продължава

Сагата Nokia срещу Apple продължава

4 414 прочита

 

Nokia започна съдебна битка срещу Apple за нарушаването на няколко патентни права преди по-малко от три месеца. Съдебният спор се превръща в сага след поредният обрат.

Като начало Nokia заведе иск срещу Apple, в който потърси правата си върху интересен по обем списък от интелектуални патенти. Според предварителните оценки стойността на обещетението, което реално може да бъде присъдено е в рамките от 200млн до 1млрд долара.

От Apple не чакаха дълго и заведоха контра иск срещу Nokia. По техни твърдения финландците са тези, които са си присвоили правата върху патентите. Забрана вноса в САЩ на продукти на Apple поискаха от Nokia в отговор на контраатаката на американският производител.

Както сами виждате битката влиза в своят разгар. На мен все повече ми заприличва на латино сага. И за да бъдат допълнени финалните щрихи на дневен ред идва и отговора на Apple – на страниците на сайта на Световната Търговска Комисия е публикувано оплакването внесено от тях. Apple настояват да бъде наложена забрана на вноса на продукти на Nokia на територията на САЩ. Подробности от аргументите и причините за това все още не са ясни, но едва ли ще се наложи да чакаме твърде дълго за да ги научим.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

One Response to Сагата Nokia срещу Apple продължава

  1. Pingback: Apple продават iPad с 100% надценка?! | Нокия N Серии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

32 − = 29