Home » Новини » Продажбите на Google Nexus One пред провал?

Продажбите на Google Nexus One пред провал?

4 352 прочита

Преди и около появата на модела Google Nexus One се вдигна много шум, а и не малко се изписа. Може би това е и причината модела да създава около себе си и много очаквания, като за нещо революционно или ако не това, то апарат, който ще зарадва потребителите.

Явно обаче нещата не стоят точно по този начин, което се потвърждава и от цифрите от продажбите му. Според данни от проучване нивата на продажби проведено от компанията Flurry, за първата седмица от началото на продажбите на устройството от него са реализирани едва 20 000 броя.

Компанията Flurry следи ползването на около 10,000 приложения на пазара за мобилни устройства. Реално погледнато всеки 4 от 5 възможни програми за Android или iPhone попадат в статистиките на компанията. За да установи нивата на продажби на нови устройства от моделите Nexus One, myTouch 3G, Droid и iPhone 3GS от Flurry са направили извадка от системата си за новорегистрирани телефони. Цифрите са били засечени спрямо данните за реално осъществените продажби на Apple за същият период.

Оказва се, че за една седмица от Google Nexus One има продадени едва 20 000 броя, което е изключително малко. За сравнение за седмица от Motorola Droid са били продадени 250 000 броя, а от T-Mobile myTouch 3G – 60 000 броя. През първата седмица от продажбите на iPhone 3GS са били продадени 1,6 милиона броя, макар че модела е предлаган в по-голям брои страни.

Със сигурност маркетинговата стратегия на Google им изигра лоша шега, но и предприетата тактика е доста иновативна за пазара. За разлика от американският оператор Verizon, който похарчи над 100 млн долара в рекламна кампания на модела Droid с изключително агресивно медийно присъствие, то от Гугъл залагат нма директната продажба от своя сайт. От друга страна партньорството им с T-Mobile за дистрибуцията на модела не е най-добрият ход в момента. T-Mobile инвестират и в налагането на друг нов модел на пазара – myTouch 3G.

Логичният развой в тази ситуация е вече на лице – от една страна Гугъл поддържат цена от $500 за да не подбиват тази на партньора си, от друга при предлагането в операторската мрежа липсва фокус. Развоят? Ами съвсем логично и потребителският интерес се раздвоява между Nexus One и myTouch 3G.

Източник

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − = 11