Home » Моите коментари » Обясняват на американците защо да ползват хендсфрии…

Обясняват на американците защо да ползват хендсфрии…

1 807 прочита

 

Сигурен съм, че в много от вас написаното по-долу ще предизвика учудване или най-малкото иронична усмивка, но да си призная и аз реагирах по същият този начин.

На специално създадения за целта сайт distraction.gov се !!!обяснява!!! подробно защо не трябва да се говори по телефона, докато шофирате. Наблягам на „обяснява“, тъй като забрана в повечето щати срещу разговорите по мобилен телефон в колата просто няма. Защо? Идея нямам, но предположенията ми са, че може да бъде възприето като ограничаване на свободата или нещо от рода. Меко казано ме учудва, предвид множеството правомощия на властите и ограниченията наложени на жителите, но да не се отклоняваме.

Ето и самото видео, което явно би трябвало да мотивира шофьорите да спрат да пишат смс-и, ровят в телефоните или просто говорят по тях докато са зад волана.

На вас ще оставя да прецените до колко едно подобно видео би било мотивиращо…За мен е смешно и смятам, че много по-ефективно би било да се покажат резултатите от подобни разсейващи действия при шофиране…

А вие ползвате ли handsfree устройство когато карате?

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 2 =