Home » Новини » И Samsung Electronics приключват с печалба 2009-та

И Samsung Electronics приключват с печалба 2009-та

3 666 прочита

 

Samsung Electronics отчитат печалба от $2,64 милиарда за третото тримесечие на 2009 г. За същия период година по-рано компанията е отчела загуба в размер на $19 милиона. Според информация от компанията растежът през периода се дължи на поскъпването на цените на чиповете памет, които Samsung произвеждат, и на сезонното увеличение в продажбите на потребителска електроника в края на годината.

Продажбите на Samsung за периода са на стойност $22 милиарда – с 37% повече, отколкото година по-рано. По отношение на продажбите на мобилни телефони са 69 милиона броя, което е с 16% повече, отколкото година по-рано. Така за 2009 г. общо са продадени 227 милиона телефона.

Samsung оценява мобилния си пазарен дял за 2009 г. на повече от 20%. Оперативната печалба за последното тримесечие на 2009 г. на мобилното подразделение, което се занимава и с мобилна инфраструктура, е 852 милиона долара. Приходите за периода са достигнали 10 милиарда долара, което е годишен ръст от 12%.

През тази година Samsung смята да продължи да се фокусира върху телефоните със сензорен дисплей от висок и среден клас и смартфоните за развитите пазари и да продължи да предлага специализирани модели за развиващите се.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

43 − = 34