Home » Моите коментари » Забрана вноса в САЩ на продукти на Apple поискаха от Nokia

Забрана вноса в САЩ на продукти на Apple поискаха от Nokia

4 462 прочита

 

Битката премина във война – смятам, че това е най-точното описание на ситуацията между компаниите Nokia и Apple. Нека си припомним какво всъщност се случи до тук?!

Явно това е повода Nokia да предприемат третия си ход в този меко казано спор и адвокатите на Nokia са подали жалба до международната търговска комисия (ITC) в Щатите.Изглежда това не е било достатъчно, тъй като днес стана ясно, че в самия край на миналата година компанията пуснала втора жалба в американски съд, в която обвинява Apple в нарушаване на няколко допълнителни патента, които покриват доста голям диапазон от приложения, вариращи от сензорни дисплеи до камери.

По-интересно е какво всъщност е искането на Nokia  – ITC да забрани вноса в Щатите на всички мобилни продукти на американската компания, които нарушават въпросните патенти – от лаптопи до телефони.

Комисията е известна с бързите си действия, така че Apple няма много време, за да предприеме ответни мерки и да спаси бизнеса си. Заради големия им пазарен дял в родината им подобна забрана може да нанесе сериозна вреда на американците.

Как ли ще продължи цялата тази история?

Източник

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

27 − 25 =