Home » Марки » Samsung » Samsung предстви Bada в Лондон

Samsung предстви Bada в Лондон

3 732 прочита

samsung-bada

На специално организирано от Samsung събитие днес представиха някой от концепциите за своята разработка за мобилна платформа – Bada. В Лондон се събраха разработчици и инвеститори, но въпреки това нищо конкретно не става ясно. За съжаление от компанията не са сметнали за нужно, а може би все още нямат и възможността, да демонстрират устройство на живо.

samsung-bada-applications

Така все още остават много въпроси, но без отговор. Дори не се споменава за конкретен модел или период, в който модел работещ с Bada ще бъде пуснат на пазара. Единственото, ако може да се нарече нещо, е събщението за поява на модел с новата платформа преди средата на 2010.

От Samsung са привлекли като партньори : Twitter, Capcom, EA, Gameloft and Blockbuster, но какво от това? Нито са първите, а още по-малко последните…По думите на един от основните разработчици на платформата д-р Джъстин Хонг, Bada е платформа лесна за интегриране, атрактивна за разработчиците на приложения и същевременно покриваща широк спектър от устройства. За съжаление няма и не се мисли по варианти за възможна интеграция в по-стари модели. Единственото сигурно към момента е, че Bada ще е налична при високият клас модели на Samsung, а и съвпестима с TouchWiz 3.0 UI, чиято поява също предстои. По отношение работа с Symbian OS категоричен отговор няма, но от компанията ще вложат голяма част от усилията си в подкрепа на разработчиците на приложения за платформата.

Основното преимущество на Bada ще бъде лесната интеграция посредством програмен код и API ключове, с които ще разполагат разработчиците. Това ще даде възможност бързо и лесно да се интегрират приложения за социални мрежи и редица други. От друга страна така ще се постигне и идеята на Samsung за производство на „масов смартфон“, които да е достъпен финансово за много по-голяма потребителска група. Това несъмнено ще е голям плюс в борбата за пазарен дял с конкурентната платформа Android.

samsung-bada-developers

Ако Samsung успеят да удържат на обещаното, а до тук задържат интереса на едни от няй-големите имена в областа на приложенията за мобилни телефони, то 2010-та ще е интересна за пазара на смарттелефони, от което можем да се надяваме да спечелим ние потребителите.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

37 − 30 =