Home » Моите коментари » Nokia реже от смартфоните през 2010-та

Nokia реже от смартфоните през 2010-та

3 421 прочита

nokia-n97-mini

Да продаваш най-много слушалки в световен мащаб си има своите преимущества позволяващи ти луксове, с които не всеки може да се похвали. Nokia Capital Markets Day продължават да идват интересни късчета информация за стратегията на компанията през следващата година.

Догодина компанията ще намали приблизително наполовина представените нови смартфони спрямо броя им през тази. През последните 12 месеца бяха показани около 20 такива устройства, така че догодина очакваме около 10. Целта на привидно нелогичното решение всъщност е повече от логично – целта на компанията е да се съсредоточи върху по-ниският си клас телефони, като разшири техническите им възможности. По този начин потребителят ще има достъп до по-функционални и качествени модели на много по-ниски и достъпни цени. От друга страна Nokia ще намали ненужното диференциране на моделите.

По-рано шефът на Nokia заяви, че компанията ще намали още повече цените на смартфоните със Symbian, като в същото време увеличи маржа на печалбата. Според анализатори досега именно голямото портфолио е било важен фактор за по-доброто представяне на Nokia спрямо конкурентите и компанията трябва да успее да намери баланса при съкращаването му.

Джо Харлоу стана шеф на отдела за смартфони (моделите със Symbian) през октомври, когато отделът за устройства беше разделен на три части. Тогава Рик Саймънсън оглави частта за мобилни телефони – устройствата, базирани на S30 и S40, а бившият вицепрезидент на Apple – Джон Мартин, застана начело на частта за мобилни компютри.

Колкото и да отричаха лимитирането в производството на сериите с Symbian, то явно има доста сериозна истина в тези слухове. С тези си действия компанията ще разчисти пространство за популяризирането на новата си операционна система. А после нека някой разправя, че Symbian не е заплашен от спиране!!!

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Nokia реже от смартфоните през 2010-та

  1. Pingback: Nokia пуска телефон с dual SIM през 2010 | Нокия N Серии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 84 = 88