Home » Новини » Nokia разпуска 20% от персонала си

Nokia разпуска 20% от персонала си

3 329 прочита

nokia-company

Nokia тази седмица разкри, че смята да разпусне 20% от персонала си зает в производството. Принудителният отпуск може да трае до 90 дни.

Въпроса е много деликатен, тъй като взетото решение касае единственият завод на компанията в родината и. Завода е локиран в Сало. Чуствителни са не само от компанията, но и самите жители. Въпросната производствена база е именно онази, в която се сглабят високият клас устройства на Nokia.

Аргументите за вземането на решението са, че при подобни темпове на продажби и ситуация на пазара е нерентабилно да се поддържа персонал като за пълен производствен капацитет, когато нужда от такъв няма.

Ако се вадят на бял свят по-интересни модели на по-достъпни цени, може би нуждата от пълна заетост на персонала в производството нямаше да е едно добро пожелание, а необходимост. Явно е обаче, че към момента това не може да се случи.

Въпреки всичко от компанията са оптимистични за развитието на ситуацията през следващата година. Очакванията за ръст от порядъка на 10% в частта на продажбите, а дялът на продадените смартфони се очаква да нарастне драстично. Разбира се, прогнозите са на база резкия спад през 2009, причина за който бе световната икономическа криза. 

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

One Response to Nokia разпуска 20% от персонала си

  1. Pingback: Nokia разпуска 20% от персонала си | Нокия N Серии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

63 − = 61