Home » Новини » Nokia разпуска 20% от персонала си

Nokia разпуска 20% от персонала си

3 246 прочита

nokia-company

Nokia тази седмица разкри, че смята да разпусне 20% от персонала си зает в производството. Принудителният отпуск може да трае до 90 дни.

Въпроса е много деликатен, тъй като взетото решение касае единственият завод на компанията в родината и. Завода е локиран в Сало. Чуствителни са не само от компанията, но и самите жители. Въпросната производствена база е именно онази, в която се сглабят високият клас устройства на Nokia.

Аргументите за вземането на решението са, че при подобни темпове на продажби и ситуация на пазара е нерентабилно да се поддържа персонал като за пълен производствен капацитет, когато нужда от такъв няма.

Ако се вадят на бял свят по-интересни модели на по-достъпни цени, може би нуждата от пълна заетост на персонала в производството нямаше да е едно добро пожелание, а необходимост. Явно е обаче, че към момента това не може да се случи.

Въпреки всичко от компанията са оптимистични за развитието на ситуацията през следващата година. Очакванията за ръст от порядъка на 10% в частта на продажбите, а дялът на продадените смартфони се очаква да нарастне драстично. Разбира се, прогнозите са на база резкия спад през 2009, причина за който бе световната икономическа криза. 

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Nokia разпуска 20% от персонала си

  1. Pingback: Nokia разпуска 20% от персонала си | Нокия N Серии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 74 = 82