Home » Моите коментари » Apple заведе контра иск срещу Nokia

Apple заведе контра иск срещу Nokia

3 531 прочита

nokia-vs-apple

Apple заведе контра иск срещу Nokia – на това му се казва интересно развитие на ситуацията! От централата на американската компания обвиняват финландците в кражбата на 13 техни патента. Може би се питате какво му е интересното? Щом си задавате подобен въпрос, то явно сте пропуснали драмата до момента, а именно факта, че преди около месец-два Nokia бе тази, която подаде иск срещу Apple със същите аргументи.

Nokia съди Apple за нарушаване на 10 от патентите, които компанията притежава. Може би не знаете, но притежание на финландската компания са по-голямата част от патентите за мобилни комуникации и на практика няма как да бъде произведен мобилен телефон без да се наложи да се плати за поне 2 патента на Nokia. По делото компанията оцени щетите, които са и нанесени от „кражбата“ и малко след подаване на иска конкретизира и сумата – Apple трябва да им платят до 1 млрд долара, ако вината им бъде доказана.

Сега от Apple твърдят обратното – Nokia са тези, които са крали, при това не 10, а 13 патента на американците. Според Apple притежаваните от Nokia патенти не са съществено свързани с мобилните комуникации и GSM / UMTS технологиите, отричат да са ги нарушили по какъвто и да е начин. От Apple също твърдят, че финландците са имали необосновани претенции, в това число и крос лицензи за патентите свързани с iPhone.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

3 Responses to Apple заведе контра иск срещу Nokia

  1. Pingback: Новият таблет на Apple под името iSlate?! | Нокия N Серии

  2. Pingback: Забрана вноса в САЩ на продукти на Apple поискаха от Nokia | Нокия N Серии

  3. Pingback: Сагата Nokia срещу Apple продължава | Нокия N Серии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 9 =