Home » Марки » Apple » iPhone » 10 причини да „отключите“ своя iPhone

10 причини да „отключите“ своя iPhone

4 771 прочита

Днес, докато преглеждах сайтове с актуална информация от сферата, попаднах на интересна статия, която силно ме изкуши да я преведа. Сигурен съм, че информацията в нея няма да е нова за много от собствениците на iPhone, но и целта не е тази. Идеята е тя да помогне и убеди онази част от притежателите на модела, които по една или друга причина не са на ясно с ползите от така нареченото „отключване“ на телефона.

Отключването или така нареченият „jailbreaking“ е процес, при които се освобождава достъпа до системните файлове на iPhone, което от своя страна позволява модификацията им. Важно е да направя и друго уточнение :

Преди да предприемете каквито и да е действия силно ви препоръчвам да прочетете малко за начините за „jailbreak“. Информация по въпроса може да бъде намерена във форуми посветени на модела, както и в немалко блогове и сайтове. Не мога да нося каквато и да е отговорност за действия предприети от вас. Имайте предвид, че приложения разработени от трети страни може и да увредят устройството, ако не сте на ясно какво точно трябва да направите.

Нека след това кратко отклонение да се върнем на списъка от 10-те предимства на отключения iPhone.

1. Мултитаскинг – работа с няколко приложения

Работата с няколко приложения едновременно е първото нещо, на което ще се насладите след джейлбрейка на своя iPhone. За целта има както платени, така и безплатни приложения. На вас остава да прецените кое е по-удачно за вас самите.

Приложението Kirikae е безплатно. При него всички отворени програми се показват в списък, като при избиране на едно от тях, останалите остават на заден план.

Multifl0w е платеният вариант на програма предлагащ същата функционалност, но трябва да призная доста по-добре стоящ като интерфейс. Начина на работа наподобява изобразяването на новите табове като при браузера Safari.

2. Теми и персонални мелодии

Второто с списъка с предимства на отключения iPhone е опцията за промяна на темите и вида на самият интерфейс. Winterboard е програмата, която ще ви помогне да направите това добавяйки нови теми и приложения към вашият iPhone UI.

Дългите две години, през които разработчиците имаха възможността да се потрудят над точно тези опции откриват много хоризонти за вас и любимият ви модел. Посредством нова тема можете и ще измените вида не само на началният екран, но и на иконите в менюто, слайдерите, изгледа на менютата. Сами можете да видите пример за такава промяна посредством G.O.C. theme :

3. Lockscreen приложения –  приложения изведени на основния екран при заключен телефон

Посредством тях имате възможност за достъп до обаждания, съобщения, събития от календара, информация за времето. Разбира се за всичко това се грижат като програми  – LockInfo и IntelliScreen.

4. Подобрена работа със съобщенията

„Дявола е в детайлите…“, а явно от iPhone не са чували този израз, защото доста детайли като брояча на оставащите символи на текстово съобщение, както и репорт за доставка са пропуснати. Е, до сега, но вече можете да следите колко символа ви остават чрез SMS Helper, докато простичкото, но полезно приложения iPhoneDelivery ще ви информира дали смс-а е доставен до своя получател.

5. Собствени тонове на звънене, без да сте зависими от iTunes

AnyRing осигурява тази независимост от производителя. Чрез програмата можете да използвате и добавите мелодия по свой избор към даден контакт или просто като тон на звънене. Има и неприятна новина – приложението AnyRing е платено…

6. Видео запис

Ще бъде без никакво значение дали притежавате 2G или 3G модела. Приложението Cycorder ще ви позволи да снимате видео при CIF резолюция и скорост от 15fps.

7. Файлов мениджър

След като отключите своя iPhone реално погледнато си осигурявате достъп до системните му файлове. Едно от най-популярните приложения е iFile. Поддържанити функции са – copy, cut, move, rename и delete.

8. Мениджър за сваляне на файлове

Ако сте се чудели как и ви е липсвала опцията са свалите от мрежата файл по свой избор на телефона си, то Safari download plug-in решава този ваш проблем.

9. Разширени TV-out възможности

Писнало ли ви е от безкрайните ограничения наложени ви от производителя? След jailbreak-а на iPhone ще забравите бързо всичко това. TVOut е приложението, което „лекува“ тази ваша болка активирайки възможностите на TV-out за всички приложения на iPhone. Приложението има известни проблеми в режим landscape, но пък те могат да бъдат отстранени посредством Landscape TV Out. Представете си удоволствието от това да играете любимите си игри, но на големият екран на домашният ви телевизор.

10. Подобрения в потребителският интерфейс

Не мога да ви обещая генерални промени, но и малките радости не са за пропускане. Веднага ви давам пример :

Ако притежавате iPhone 2G или 3G, то със сигурност ще се зарадвате на възможността да следите нивото на заряд в батерията в проценти. Подобно като при 3GS модела, приложението asBattery прави именно това.

Все повече нови модели разполагащи с акселометър поддържат опцията „turn-on-mute“ или спиране на звука чрез обръщане на телефона. Е, вече можете да спирате звъненето с едно движение, ползвайки програмката AutoSilent.

В заключение за всички, които все още не се осмеляват да се отърсят от ограниченията наложени от Apple върху продукта им – премислете отново! Приложенията, които със сигурност ще донесат по-голяма функционалност на телефона ви, а с това и удоволствие от ползването му са многобройни. Да, не са в списъка на одобрените от Apple, но не малко хора ги ползват и света не е спрял да се върти. Макар и да не съм потребител на iPhone, то аз също съм отключил своята Nokia E71 по причини сходни с изброените в тази статия. Според мен броя на хората ползващи приложения извън „благословените“ от производителя расте лавинообразно, което трябва да накара Apple сериозно да преразгледат политиката си на одобрение…Все пак отказаха достъп дори на Google!!

Източник

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 6 = 4