Home » Марки » Apple » Новият таблет на Apple под името iSlate?!

Новият таблет на Apple под името iSlate?!

6 031 прочита

Име като iSlate звучи подходящо за бъдещият таблет на Apple, за който от много време се носят слухове. В няколко сайта се появиха статии за проведени проучвания по въпроса, които сочат, че през последните години Apple са придобили собственост над няколко домейна съдържащи това име. Сред закупените са iSlate.com и iSlate.co.uk.

От MacRumors са провели собствено проучване на историята около домейна iSlate.com, който след упорито чакане от Apple  са успели да придобият. Всичко това се е случило още през 2007 година. Първоначално е бил регистриран през 2004 от компанията Eurobox Ltd.

Няколко години по-късно през 2006 става собственост на Data Docket, Inc, като в крайна сметка след година бива придобит от MarkMonitor. Това е компанията, която пази собствеността и защитава правата на не малко компании. По този начин истинският собственик съумява да запази анонимността си. По странни причини през 2007 в рамките на няколко седмици обаче като собственик на домейна се появява Apple, което след това отново бива променено.

Techcrunch обаче са отишли по-далеч с доста по-сериозно разследване по случая и се оказва, че същата компания MarkMonitor е собственик на islate.co.uk. Датата на регистрация е 17 ноември 2006. При проверка на френският вариант за името, а именно islate.fr излиза като собственик  Wilson & Berthelot, а контактно лице е отново MarkMonitor. От друга страна Apple ползват юридическите услуги за САЩ на кантората Wilson Sonsini Goodrich & Rosati.

Сред останалите домейни, чийто собственик е Mark Monitor са islate.info и islate.biz, които са били регистрирани отново през 17 ноември 2006. На 29 ноември 2006 е регистриран  islate.jp, докато за Китай islate.cn на дата 18 ноември 2006.

Не може да се каже дали всичко това е случайност, но ако е такава, то натрупването на факти е меко казано странно.

На 21 ноември 2006  в САЩ е регистрирана марката iSlate от компания с името Slate Computing. За фирма, чиято основна дейност е интернет услуги, компютри, периферия и всичко от тази сфера е доста странно, че нямат дори собствен сайт. Това обаче явно не е пречка пред компанията да кандидатства за правата над марката iSlate и на територията на Европейският съюз на 21 ноември 2006.

От всичко написано до тук могат да се направят няколко извода :

1. Каквото и да са намислили Apple, то е било решено още през 2006, след което са предприети стъпки към подсигуряване нужните патенти и домейни за целта

2. Предвид факта, че се очаква скорошно презентиране на таблет от Apple, то предвид казаното, то шанса да се появи под името iSlate не е никак малък

3. По скорошна информация от Apple са помолили разработчиците да не лимитират приложенията си до резолюцията от 320?480 пиксела

Ако слуховете са верни, то много скоро ще стане ясно за какво иде реч – очакванията са от Apple да представят своя нов продукт/таблет към края на първото тримесечие на 2010.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Новият таблет на Apple под името iSlate?!

  1. Pingback: Немец твърди, че разбил кодировката на GSM мрежите | Нокия N Серии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 76 = 84