Home » Марки » Samsung » Samsung ще плати 1,3 млрд долара за патенти от Qualcomm

Samsung ще плати 1,3 млрд долара за патенти от Qualcomm

3 676 прочита

samsung-qualcomm-deal

 

Явно кризата не е засегнала всички, или по-точно някой я изкарват в лукс. 

И докато в такива смутни времена повечето компании се опитват на оптимизират разходи, а други да минат възможно с най-малко разходи.

От Samsung обаче демонстрират открито, че не са нито сред едните, а още по-малко от другите. Само няколко седмици след като от Nokia, че ще съдят Apple за сума от порядъка на 1,5 млрд долара за нарушавани патентни права от страна на американците.

Samsung показаха как е правилно да се случват нещата на пазара и какво означава коректност в бизнеса.

Между Samsung и Qualcomm сключиха споразумение за ползване на притежаваните от Qualcomm патенти за стандартите CDMA, WCDMA и OFDMA. Сумата, която ще плати корейската компания е в размер на 1,3 млрд долара за да получи правото да ползва патентите.

Цифрата е наистина внушителна, но по мнение на специалисти цената се определя от пазара, компанията и още редица фактори, от което се оказва, че всъщност Samsung са сключили доста изгодна сделка. Разбира се, това няма да е крайната сума, която ще бъде платена, тъй като има и допълнителни суми на годишна база, което обаче не прави споразумението по-малко изгодно и за двете страни.

Източник

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 10 = 16